Злокобният план за нова война с Русия – филм на RT

Каква е връзката между европейския колониализъм и идеологията на нацизма в Германия?

Помни ли се по чия инициатива още преди края на Втората световна война започна Студената война?

Защо европейският парламент днес приема декларация, която отрича заслугите на СССР за победата над нацизма?

Какво означават мащабните учения на САЩ-НАТО в Европа? Не са ли те подготовка за нова война срещу Русия?

Има ли международно право, ако то не обслужва икономическите и политическите интереси на САЩ?

Документалният филм „Злокобният план за нова война с Русия“(55 мин.; 2021 година) на телевизия „Русия днес“ търси отговори на тези и други въпроси. Темите засягат както моменти от най-новата история на ХХ век, така и едни от най-актуалните моменти на политическата ситуация днес.

Във филма зрителят се среща с мнението на авторитетни изследователи и творци от различни държави. Такива са американският историк Питър Кузник, британският изследовател Уилям Малисън и немският историк Антон Латцо. Техните трудове засягат колониализма, агресията на нацистка Германия и политиката на държавите от Антихитлеристката коалиция.

Интервюта са заснети в Сърбия и Полша. Как се възприема извършеното от САЩ-НАТО срещу Югославия 20 години след войната? Всички ли в Полша считат, че агресивната политика срещу Русия е решението за тежките проблеми, пред които е изправена страната?

Интересен разказ дава също и немският режисьор Марк Бартелмай, който прави филм за войната в Украйна. Показаното от него не се харесва на властите в родината му и срещу него е започнало разследване. „За САЩ ролята на Украйна е да бъде постоянна заплаха за днешна Русия“ – това пък мисли по темата бившият американски финансов заместник-министър и публицист Пол Крейг Робъртс.

В търсене на отговора кой има интерес днес от избухването на нови войни, писателят Дийн Хендерсън споделя: „Войната е бизнес, а бизнесът е нещо добро. Това е фашизъм!“.

Движение „23 септември“ преведе и разпространява този филм, защото той има отношение към обстановката в България. Непрекъснатото участие в американо-натовските операции доведе до разхищение на огромни пари от бюджета. Същевременно днес се очаква едва ли не страната ни да се нареди в челните редици на един бъдещ фронт срещу Русия. По същото време в непрекъснато изострящата се обстановка заслепени кръгове се опитват да пренапишат българската история. Те безцеремонно изопачават подвига на хилядите патриоти и антифашисти, загинали в подкрепа на хуманизма и справедливостта.

Очевидно е, че прикриването на истината е актив в ръцете на фалшификатори.

А днешните фалшификатори, могат да бъдат утрешните подпалвачи на война.

Но само ако им позволим.

Филмът можете да гледате тук. Разчитаме да помогнете в разпространяването му: