Кой ни дава информацията?

Винаги е било ясно, но сега стана още по-ясно КОЙ ни дава информацията и захранва световните и малките медийни канали. Понеже войните са форсмажорно обстоятелство, информационното напъване е много голямо, стават грешки и лъсват конструкциите на информационния тоталитаризъм, в който ни е потопила държавата, която настоява да бъде възприемана като световен властелин. Например CNN, CBS, Associated Press, Reuters, AFP, BBC, Tagesschau, FAZ, Spiegel, Al Jazeera, al Arabiya, Guardian и много други, сред които дори RIA Novosti… цитират някакъв източник, наречен Сирийската обсерватория за правата на човека, неправителствена организация, която се оказва, че едва ли не подава единствената информация от Сирия. Още преди да излети и първият руски самолет в небето над „Ислямска държава” Сирийската обсерватория за правата на човека изнесе данни за убити невинни сирийски граждани. Нетърпеливите врагове на Руската федерация правят елементарни гафове, бързайки да омаскарят каквито и да са действията на руснаците, включително и борбата им с чудовището „Ислямска държава”.

Трябва да ви кажа, че ако самите САЩ не бяха досега изговорили толкова много за заплахата от „Ислямска държава”, то тези главорези щяха да бъдат обявени за истински светци, по силата на един-единствен мотив, че именно руснаците са техни врагове и ги бомбят. Но понеже някакси не върви да се защитава „Ислямска държава”, сега се измисли друг сакрален мотив: да се защитават алкайдистките отломки, които бяха специално обучавани за борба с Башар Асад. И които, когато след време останат без работа, ще продължат с терористичната си дейност сред мирния свят, защото това е единственото, което могат да правят, тероризмът е тяхната професия. Историята вече доказа, че именно така се случва. Изобретяването на хора-чудовища и пускането им в операции, след това нито може да бъде контролирано във времето, нито може да бъде ограничено по територия.

Но да се върнем на Сирийската обсерватория за правата на човека. Както много неправителствени организации по света, включително и такива в България, тази организация се състои от малко хора, като официално се представлява от един-единствен човек, облечен в риза и вратовръзка и натоварен с мисията да дезинформира и пропагандира. Той се казва Рами Абдул Рахман, намира се в красивия и богат град Лондон и практически „снабдява” с „необходимата правилна информация” около Сирия почти всички медии в света. Информация, която понякога става причина за изявления на правителства, за промяна на стратегии, изобщо за реакции в международен план. Вие можете ли да си представите докъде е стигнало огромното самочувствие на тези, които дирижират света, че си позволяват да подценяват абсолютно целия свят, манипулирайки го през елементарната тактика за НПО-тата. Няколко човека регистрират НПО, то получава грантове от американски донори и напътствия кога и как да направлява правителството на държавата, рекетирайки го в публичното пространство, използвайки аргумента за „гражданско общество”. Изключителна манипулация.

Ако за политиците в една страна все пак са гласували хора, ако тези политици все пак носят някаква отговорност, то НПО-тата са абсолютно нелегитимни от гледна точка на избирателите и концепцията за демокрация. Те се представят за „гражданско общество”, но практически не представляват никой, освен чуждите си донори. Това е една от най-големите измами на съвременните общества и част от схемата за поддържане на хегемониалната власт в чуждите държави.

Подчертавам: НПО-тата се представят за демократични форми и структури на гражданското общество, но фактически, обърнете внимание, са абсолютен антипод на демокрацията. Това са хора, представляващи чужди интереси, и за тези хора никакъв процент от народа не е гласувал! Нали схващате грандиозната измама? Умишлено на НПО-тата се слагат помпозни имена, нещо като опаковка за малоумници, примерно „Европейски център за международни отношения”, „Граждански алианс за демократично развитие”, винаги са съвети, алианси, центрове и др. подобни думички и прочее банални клишета, които трябва да респектират публиката. Защото ако НПО-то се казва примерно „Бобено зърно” никой няма да му обърне внимание. А така, дори един-единствен човек да има в „Европейския център за защита на демокрацията”, то този човек може да претендира да свали правителството на България, ако то, макар и да изглежда малко вероятно, някога реши да противоречи на хегемониалната доктрина.

НПО-тата са важен, много съществен елемент от хибридните войни. Те са инструмент за уж миролюбиво сваляне на законно избрани правителства, като използват стратегията за нагнетяване на напрежение в обществото и инвазия в медиите за създаване на нагласи у големи маси от хора.

Калина Андролова, „Деконструкция”, БНР