Декларация по повод опита за убийство на президента на Венецуела

От името на Движение „23 септември“ изразяваме нашето възмущение и най-остро осъждаме опита за убийство на президента на Боливарска република Венецуела Николас Мадуро, извършен на 4 август 2018.

Това е поредното престъпление на империализма и неговите слуги по света. Империализмът на САЩ днес е главният източник на войни и политически тероризъм в света. В това число въоръжена агресия и варварските терористични бомбардировки на мирно население, организиране и въоръжаване на терористични банди за сваляне правителствата на независими държави, убийства на прогресивни политически дейци и т.н.

Не може да има съмнение, че венецуелските наемници на империализма не биха посмели да извършат такова престъпление без одобрението и подкрепата на своите господари от Белия дом. Показателно е, че администрацията във Вашингтон, не намери за нужно, дори на думи, да осъди този терористичен акт срещу държавния глава на Венецуела.

Единственият отговор на политическия тероризъм на реакцията, поставила се в услуга на външни сили, е мобилизация на народа за защита на прогресивното правителство и президент на страната.

Подкрепяме изцяло всички решителни мерки на правителството и народа на Венецуела за борба срещу политическия тероризъм.

Не съмняваме, че народът на Венецуела, има сили да защити своята родина и да разгроми  наемниците на империализма на САЩ.

Да живее независима Венецуела!

Движение „23 септември“

София 14 август 2018