Борбата срещу фашизма не е престъпление, а дълг

На 2 декември 2016 германските служби за сигурност арестуваха турския комунист Муса Ашоглу, който оттогава е държан в пълна изолация в затвор в Хамбург. Защо германската полиция, която не си мръдна пръстта, за да предотврати истинският терорист да убива в центъра на Берлин, е толкова активна срещу турски комунист, който очевидно не представлява никаква заплаха за обикновените граждани на Германия, или за гражданите на останалите страни от ЕС, или на която и да е друга страна по света, в това число и на Турция?

Отговорът е, защото идеите на турските комунисти, като Ашоглу, са заплаха за режима в Анкара и за неговите покровители от Вашингтон и Берлин.

Режимът в Анкара по традиция обявява за „терористи“ своите политически противници и използва силите за сигурност, за да осъществява репресии срещу тях. Затова в Турция обвинени за „тероризъм“ са хиляди журналисти, учители, университетски преподаватели, учени, артисти, музиканти, чиято единствена вина е, че не харесват режима на Ердоган. Турската полиция убива абсолютно невинни и невъоръжени хора по време на мирни протести, в това число деца като Беркин Елван. Срещу митинги за мир, организирани от политически противници на режима, бяха извършени атентати с бомби и съвсем наскоро действащ офицер от силите за сигурност разстреля пред очите на целия свят посланик на чужда държава. Турските власти обучиха, въоръжиха и изпратиха в съседна Сирия десетки хиляди терористи и редовно използват своята бойна авиация за да извършват терористични нападения срещу населението в съседни държави и в самата Турция.

Муса Ашоглу е заплаха и за САЩ, най-мощната терористична държава в света, за която бившият американски дипломат Дан Симпсън писа: „Практически всички чужденци които съм срещал смятат, че САЩ са заплаха за световната общност. Ние сме държава на убийци. Не може да има мир на земята докато САЩ не спрат да разпалват войни.“.*  През 2014 година администрацията на САЩ, обяви за „терористи“ трима турски комунисти, сред които е и Муса Ашоглу и обеща награда по 3 милиона долара за залавянето им.

Няма съмнение, че нито американската администрация, нито режима в Анкара, нито властите в Берлин могат да постигнат някакъв успех в борбата срещу тероризма, защото за тази цел би трябвало да победят себе си. С тероризма могат да се справят само народите на Турция, САЩ и Германия когато премахнат реакционните режими в своите страни и това ще стане благодарение на комунисти като Муса Ашоглу.

Що се отнася до турските комунисти, те никога не са били и няма да бъдат „терористи“. Те са революционери, които участват в съпротивата на турския народ срещу политическия терор, упражняван от режима в Анкара и съпротивата на народите по света срещу държавния тероризъм на американския империализъм.

Затова призоваваме всички комунисти и всички честни хора да изразят своя протест от действията на германските власти срещу нашият другар Муса Ашоглу и да настояват за неговото незабавно освобождаване.

Другари на Муса Ашоглу от България

* http://www.post-gazette.com/opinion/2015/12/30/Dan-Simpson-Peace-on-Earth-Not-until-the-U-S-stops-selling-arms-and-making-war/stories/201512290018