Бритни Спиърс призова за обща стачка и преразпределение на богатството

В публикация в социалната мрежа Instagram американската певица Бритни Спиърс излезе с послание, което бързо се разпространи в медиите. В него се говори за „обща стачка” и „преразпределение на богатството”.  38-годишната Спиърс призова за единство и „връзка“, като сподели картинка с въпросния текст в понеделник. Позицията е публикувана във връзка с разразяващата се в световен план криза с разпространението на COVID-19 и мерките на властите в различните държави, които възпрепятстват нормалната комуникация между хората.

 

В публикацията се казва още, че „в това време на изолация, ние се нуждаем от връзка сега повече от всякога“. „Общуването се движи отвъд стените”, пише още Спиърс. Тя призовава хората да се обаждат на близките си, да пишат виртуални любовни писма, да използват модерните технологии за общуване. „Ще се научим да се целуваме и да се държим за ръка през вълните на мрежата“, продължава Спиърс.

 

По-нататък посланието става по-политическо, като продължава така: „Ще се храним един друг, ще преразпределим богатството, ще стачкуваме. Ще разберем собствената си важност от местата, на които трябва да останем. Общуването се движи отвъд стените. Все още можем да бъдем заедно.”

 

Убеждението, че посланието на певицата е политическо, се засилва от факта, че публикацията е допълнена от три емотиконтки с червена роза, символ на Демократичните социалисти на Америка (ДСА). От лявата организация изглежда останаха поразени от солидарността на Спиърс с левите идеи, като на своя страна споделиха публикацията в своя профил в Instagram с коментар: „Това е другарката Бритни!”. От местната група на ДСА в Лос Анджелис също споделиха публикацията, като призоваха певицата да се включи в тяхната организация.

 

Други фенове също бяха активни в коментарите, като един потребител написа: „Кралица на пролетариата“.

 

В интернет вече се появиха колажи, на които американската певица е изобразена редом до видни дейци на комунистическото движение, като Карл Маркс, Владимир Ленин и Мао Дзедун.